Pengespill i Norge

I Norge er det imidlertid strenge regler involvert når det kommer til pengespill, og det finnes ikke gamblingmekkaer som Macau eller Las Vegas som tiltrekker seg mange turister. I Norge er det Norsk Tipping og Norsk Rikstoto som har monopol på markedet, og det ser ikke ut til å endre seg med det første.

 

Nordmenn elsker å gamble og spille om penger, og faktisk er Norge et av de landene i verden der det brukes mest penger på lotterier i forhold til innbyggertallet. Grunnene til det er flerfoldige, og noen av dem er:

 

  • forlokkende premiepenger
  • muligheten for å bli rik i en fei
  • mye spenning involvert

 

 

Det er likevel betydelige summer folk har vunnet på lotterier i Norge. Førstepremien i det ukentlige lotteriet som sendes lørdag kveld på NRK, har mange ganger vært på over 10 millioner kroner. Dette er en pen sum som for eksempel vil skaffe deg en fin selveierleilighet i Oslo og kanskje en flott bil også, så mange sender inn lottokupongen sin hver uke med store forhåpninger. Mange spiller også på kasino på nett, siden det er veldig lett tilgjengelig.

 

Private turneringer der det spilles om penger, er derimot ulovlig, for eksempel at et vennelag kommer sammen og spiller poker med ekte penger involvert. De siste årene har det likevel vært gode nyheter for pokerspillere i Norge, siden det arrangeres årlig poker-NM der det er fullt lovlig å vinne og satse ekte penger. Men selv da har det vært avslørt ulovlig involvering i det ellers lovlige arrangementet.

 

Rekruttering som ikke har blitt gjort etter reglene

 

For å delta i poker-NM skal deltakeren selv betale gebyret av egne penger fra egen bankkonto, alt annet vil være et regelbrudd. Den ulovlige klubben Oslo Poker har dekket deltakeravgiften for 12 spillere. Flere medlemmer av Oslo Poker har hatt fremtredende roller under poker-NM, og det ser nå ut som de har benyttet seg litt for mye av denne stillingen.

 

Flere spillere i Oslo Poker fikk nemlig som premie det å kunne delta i poker-NM på Gardermoen, med en pengepremie på 5000 kroner som ville dekke avgiften for å kunne delta.