Norske spilleautomater

En spilleautomat er fra gammelt av kalt en enarmet banditt, som stammer fra USA. Maskinen var utstyrt med en "arm" på høyre side som spilleren dro i for å sette i gang spillet. Spilleren forlot oftest automaten uten penger, derav navnet enarmet banditt.

Norske spilleautomater er ikke for banditter å regne, men snarere et sted hvor man finner underholdning og vinnersjanser. Internett har revolusjonert pengespillene, og i dag kan man spille online når som helst, hvor som helst.

På nettet kan du regelrett velge og vrake mellom alle spennende tilbud av spill. Du finner stadig nye innovative spill som er utviklet av eksperter med lidenskap for faget. Til tross for dette er det et par travere som står støtt som bautastein i spilluniverset:

  • Mega Fortune – Dette er en spilleautomat med gode vinnermuligheter. I 2011 skjedde noe man regnet som umulig. En spiller fra Hordaland vant nemlig over 92 millioner kroner. Dette er en ganske ordinær spilleautomat, men jackpotene er svimlende høye.
  • Jackpot 6000 – Fysiske automater har forflyttet seg inn i den virtuelle verdenen, og Jackpot 6000 er like populær online som den var sin fysiske drakt. Dette er et kasino med mange muligheter.
  • Mega Joker – Det er få automater som kan måle seg i popularitet med MegaJoker. Her går det fort i svingene med store premier og massevis av action.
  • Kroneautomaten – Dette er virkelig en gammel traver! Dette er en autentisk kopi av knipsekassa, et av det mest populære pengespillene man har sett i norsk historie. Dette er superunderholdende moro som tar deg rett tilbake til nostalgiens trygge favn.

Spilleautomater

Spilleautomater i Norge

De første spilleautomatene kom til Norge fra Finland på 1930-tallet. Da var det Røde Kors som satt ut spilleautomatene som ble kalt knipsekasser. Dette var klassiske kronespill hvor man brukte 5-øringer til å spille med. Automatiske spilleautomater ble ikke tillatt i Norge før på 90-tallet. I 2003 vedtok Stortinget å gi Norsk Tipping enerett til å operere slike spilleautomater i Norge, med unntak av bingohallene. Det er i senere tid blitt innført forbud mot bruk av sedler på spilleautomater, og automatene finnes kun på visse utesteder med skjenkebevilgning og bingohaller. Dette har gjort online-markedet for spillautomater stadig mer populært.